NOVE UVODNE RADIONICE – RUJAN I STUDENI 2022!

Poštovani i dragi zainteresirani za integrativnu dječju psihoterapiju, radosni smo jer su se stvorili uvjeti da možemo organizirati  naše nove uvodne radionice.   Žao nam je da je od prošle radionice prošlo tako puno (pandemijskog) vremena, no radujemo se novom početku!

Svim zainteresiranima, a osobito vama koji ste nam pisali i postavljali pitanja o uvodnoj radionici (i edukaciji), s radošću javljamo da će se naše  uvodne radionice održati u dva navrata tako da možete odabrati onaj datum koji vam bolje odgovara:

24.09. 2022. ili  05.11.2022.

Uvodne radionice ujedno su demonstracija psihoterapijskog rada s djecom. Zainteresirani mogu isprobati je li integrativni psihoterapijski pristup u radu s djecom ono što im odgovara.

Model dječje integrativne psihoterapije temeljen je na igri jer je važno da terapeut bude djeci pristupačan, blizak i da kontakt s njime kod djeteta ne izaziva osjećaj direktivnosti i izloženosti. Zato su ove metode aktivne i djeci zanimljive i privlačne. Tako se koristi potencijal igre kao prvog oblika dječje komunikacije i izražavanja u interakciji s psihoterapeutom koji kreira siguran psihološki prostor, nudi pouzdan i podržavajući odnos za dijete.

Sudionici će se u radionici upoznat s mogućnostima i načinom kako djeca kroz igru i akciju animiraju svoje emocije, raspoloženja, svjesne i nesvjesne tendencije u djela i riječi, crteže i priče kroz koje liječe svoj doživljaj stvarnosti, korigiraju ranija iskustva i mijenjaju sliku o sebi.

Psihoterapija djece i mladih bitno se razlikuje od psihoterapije odraslih jer dijete nema kapacitet introspekcije, razumijevanje vremenske perspektive i još su nezrele ego funkcije.

Stoga će ova uvodna radionica pružiti priliku preko prikaza slučajeva upoznati dijagnostičke smjernice i terapijske mogućnosti kreativnih tehnika dječje psihodrame po metodi francusko – mađarske škole psihodrame i neke od drugih modaliteta integrativne dječje psihoterapije.

Sudjelovanje na tim radionicama ne obvezuje na nastavak edukacije. Za one koji se žele uključiti u edukaciju, sati uvodne radionice uračunavaju se u satnicu cjelovite edukacije u trajanju od četiri godine.       

Uvodna radionica (s istim programom) održat će se u dva navrata: u subotu 24. rujna i  5. studenog 2022. godine od 10-18 h.  Mjesto održavanja bit će kasnije određeno, ovisno o broju sudionika.

Voditeljski tim:

Ljubica Duspara – prof. psihologije, integrativni dječji psihoterapeut i edukator, ECIP

Ivana Jurić – dipl. psihologinja, psihodramska terapeutkinja, supervizorica i edukatorica, dječja integrativna terapeutkinja, ECP

Zvonimira Lojen – prof. psihologije, integrativni dječji psihoterapeut i edukator, ECIP

Cijena radionice je: 750.00 kuna.

Prijave primamo do 10. rujna 2022. za prvu i do 20. listopada 2022. za drugu uvodnu  radionicu putem linka.

Vaše mjesto na radionici bit će rezervirano nakon uplate kotizacije. U slučaju odustajanja (najkasnije tjedan dana prije radionice) izvršit ćemo povrat vaše uplate.  Radionica će biti prijavljena Hrvatskoj komori psihoterapeuta kao stručno usavršavanje.

https://forms.gle/AfDyi2J9pc3uaBmm8

Sva pitanja možete nam poslati putem e-maila upsi.integrativna@yahoo.com<必利勁 /p>

Više informacija o edukaciji nalazi se na linku: https://upsi.hr/edukacija-iz-integrativne-djecje-psihoterapije/